The Listening Station

Blackwater, Southwold, Suffolk, Seaside town

A unique custom-built beach house located in a secluded and stunning Area of Outstanding Natural Beauty. Finished in July 2018 to a very high standard, with stunning views towards the cliffs and beaches of Covehithe, The Listening Station is a contemporary property designed to blend in with its natural surroundings.

As with its sister property, The Watch Room, it sleeps four in two spacious double bedrooms with en-suite bathrooms. The central area of the property is a comfortable living / eating area opening out on to a decked terrace. With only a low-lying cliff-edge and a near-private beach separating you from the sea, sit outside and enjoy the changing light of Suffolk’s big skies and appreciate nature at its best.

The Listening Station is located on a track in a private estate on the site of a World War II listening station – a location once used by Royal Navy Wrens for listening out for German submarines. It is a mere 5-minute bike ride or 15-minute walk on a private track from the charming seaside town of Southwold with its iconic beach huts, lighthouse and pier. It is also possible to drive this track into Southwold town.

With a beautiful, secluded beach on your doorstep, an easy walk or cycle into Southwold, lovely coastal walks and amazing birdlife just outside your windows this really has to be the perfect place to appreciate all that Southwold has to offer whilst giving the peace and seclusion in which to really relax.

One small well behaved dog welcome (small additional charge).